Online reserveren
UTOPIA FACEBOOK
25 jaar clean beauty!

25 jaar clean beauty!

NIEUWS & ACTIES

Hip hip hoera! jane iredale, dé favoriete make-up van je huid, viert dit jaar haar 25ste verjaardag. Tegelijk vieren we ook het bestaan van zuivere cosmetica, want het was jane iredale die 25 jaar geleden de wereld liet kennismaken met clean beauty.

Clean Beauty- en wat het eigenlijk écht betekent

Heel wat mensen linken ‘clean food’ aan ‘clean beauty’. Nochtans hebben ze niets met elkaar te maken, buiten dat een gezonde voeding een bijzondere impact kan hebben op je huid. Clean beauty, of zuivere cosmetica, verzoent natuurlijke ingrediënten met ‘man-made’ (synthetische) ingrediënten en stelt veiligheid én zuiverheid van de ingrediënten voorop bij het ontwikkelen van een product. Vandaag de dag is de beautyindustrie vrij om haar eigen ding te doen. De regels omtrent de inhoud van cosmeticaproducten of de verpakking ervan gebeurd met een onduidelijke regulering van de overheid. Dit maakt het een stuk moeilijker om te achterhalen wat in je mooie potje zit. Opletten dus wat je op je huid smeert! Kies voor een clean beauty brand dat eerlijk en oprecht omgaat met wat jij op je huid aanbrengt.

Dit is ‘natuurlijk’

De term ‘natuurlijk’ is populair geworden in de cosmeticawereld, maar wat betekent het juist? Zelfs in de meest natuurlijke producten kunnen schadelijke stoffen zitten. Vaak zijn ‘man-made’ ingrediënten meer doeltreffend en veiliger, maar het liefst willen we een zo natuurlijk mogelijk product, toch? 25 jaar geleden liet Jane Iredale de wereld kennis maken met jane iredale – The Skincare Makeup. De eerste huidverzorgende make-up ooit! Een innovatie in de cosmeticawereld. Vanaf het begin ging Jane voorzichtig om met de term ‘natuurlijk’ wanneer ze het had over haar producten. Daarom leek het Jane vanzelfsprekend de lijn te beschrijven als clean: zuivere producten die geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid en huid. De make-up is op basis van zuivere mineralen en er worden vitaminen, antioxidanten én natuurlijke botanische extracten aan toegevoegd. Ingrediënten spelen de grootste rol in het bepalen van iets als clean, maar bij jane iredale staan nog twee andere zaken centraal, het milieu en onze maatschappij. Onder het motto “go local” sponsort jane iredale elk jaar biologische landbouwbedrijven. Niet alleen de landbouwers en families halen hier voordeel uit, maar ook jij en je gezondheid. Talking about a win-win situation! Verder gaan ze altijd na welke effecten hun acties hebben op dieren, milieu en maatschappij. Dit is wat clean beauty betekent bij jane iredale.

Lang leve clean beauty!

Sinds enkele jaren zitten we in een revolutionair tijdperk waarin we bewuster omgaan met wat we eten, wat we op onze huid smeren en hoe we eruit zien. We tonen meer interesse in de ingrediënten van producten en de manier waarop die producten tot stand komen. De beauty industrie legt daarom steeds meer de focus op het maken van gezonde en zuivere producten en dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

De cosmeticalijn van jane iredale heeft al vele levens (en huiden) veranderd, nu dat van jou nog!